Новини

Монатік — заслужений артист, Яремчук — Герой України: Зеленський присвоїв державні нагороди до Дня Незалежности

Звання народного артиста України присвоїли співаку Дмитру Монатіку.

Військовий парад у Києві, скрін із прямої трансляції

24 серпня на військовому параді з нагоди до 30-річчя Незалежности президент Володимир Зеленський, виступаючи з промовою у центрі столиці, вручив державні нагороди державним діячам.

Зокрема званням Герой України з удостоєнням Ордена Держави нагородили посмертно Назарія Яремчука — за визначні особисті заслуги у розвитку Української держави, музичної культури та національної ідентичности. Відзнаку вручили його синам.

Крім того, звання Героя України з удостоєнням Ордена «Золота Зірка» посмертно присвоїли Сергієві Білоусу та старшині Максиму Ридзаничу. Також орден вручили полковнику Євгенові Сидоренку.

Це звання  присвоюють громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень.

Орденом Свободи Зеленський нагородив президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку.

Цю відзнаку вручають за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежности України, розвитку демократії, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина. 

Орденом князя Ярослава Мудрого Президент посмертно нагородив першого міністра закордонних справ України Анатолія Зленка, а також грузинського співака, актора Вахтанга Кікабідзе.

Також орденом нагородили  минулого тренера української збірної з футболу Андрія Шевченка. Додамо, що Шевченко в минулому отримував звання Героя України у 2004 році.

Цим орденом нагороджують учених, письменників, видатних спортсменів, митців, відомих бізнесменів, правозахисників та інших.

Орденом княгині Ольги  нагородили директорку Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Еллу Лібанову та диригентку Оксану Линів.

Цим орденом нагороджують жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльности.

Крім того, на параді до Дня Незалежности президент вручив звання заслуженого артиста України співаку Дмитру Монатіку.

 

 

 

Коментарі