Офтоп

Ніколи не пізно: історія Расса Елліса, який записав свій перший музичний альбом у 85 років

Після виходу на пенсію Расс Елліс пробував себе у різних сферах – різьбленні по каменю, ліпленні з глини та малюванні.

Фото Aubrey Trinnaman, The New York Times

Оригінальний матеріал The New York Times

Одного дня декілька років тому жінка, яка давно прибирає в будинку Расса Елліса в Берклі, штат Каліфорнія, взяла із собою нову помічницю. Містер Елліс не подумав запитати її ім’я.

Можливо він забув. Або, можливо, академік, відомий професор в галузі архітектури, поринув у власні думки. У будь-якому випадку цей провал вплинув на його подальше життя.

«Расселе Елліс, мати твого батька народилася в рабстві. Ти не маєш права нікого ігнорувати», − сказав він собі.

Він не лише дізнався ім’я жінки – Еліза – але й пообіцяв проспівати його наступного разу, коли жінка прийде до його будинку. Так народилася його перша пісня.

Звернувшись по допомогу до досвідчених музикантів-друзів наступного року Елліс записав свій перший альбом «Songs from My Garden» («Пісні з мого саду»). Йому було 85 років. (У червні йому виповнилося 86 років). До альбому увійшли 11 оригінальних пісень у різних жанрах. Усі пісні можна прослухати в Інтернеті.

Фото Aubrey Trinnaman, The New York Times

Після виходу на пенсію Расс Елліс пробував себе у різних сферах – різьбленні по каменю, ліпленні з глини та малюванні. Розповідаючи про досвід написання пісень, Расс стверджує, що йому було зовсім не складно.

«Пісні писалися легко і природно. Я завжди був робітником, але раптом до мене прийшла муза, яка сказала: ‘Я розумію тебе. Я беру це на себе’. Мені здавалося, що я працюю з ще один Рассом, більш зібраним та творчим. Це був один з найкращих моментів у моєму житті», − розповідає Расс.

Расс розповідає, що знайшов зв’язки у музикальному світі завдяки дітям та їхнім друзям. Йому допомогли записати альбом абсолютно безкоштовно.

Чоловік розповідає, що запис альбому змінив його та зробив його добрішою людиною. Його діти проявляли йому повагу та підтримку. Це допомогло йому ставитися до себе краще, а якщо ви ставитеся краще до себе, то починаєте ставитися краще до інших.

Коментарі