Новини, Репортаж

Найвищий прапор области вже майорить над Чернівцями: флагшток урочисто відкрили під команду Президента

Висота флагштока — 50 метрів. Це найбільша подібна конструкція в області.

У Чернівцях урочисто підняли прапор на найвищому флагштоці. Аби наживо побачити цю подію, прийшли декілька сотень людей. Церемонія відбулася до Дня Державного Прапора, який відзначають в Україні 23 серпня. Висота флагштока — 50 метрів. Це найбільша подібна конструкція в області.

Підняттю стяга передувала промова Президента України Володимира Зеленського, яку транслювали з  ­­географічного центру України – села Мар’янівка Черкаської области. Далі під Державний гімн почали підіймати стяг. Подібні прапори на високих флагштоках, які встановили до 30-річчя Незалежности України, синхронно підіймали у 17 областях.

На події були різного рівня владники та чиновники, грав військовий оркестр, а також були представники релігійних організацій. Присутніх пригощали кавою та печивом за кошт обласного бюджету.

Конструкція з найвищим прапором розташована на вулиці Воробкевича, 6, на території парку «Жовтневий». На цьому ж місці планують побудувати оглядовий майданчик, встановити доріжки, лавиці та освітлення. А поки територія навколо найвищого флагштока нагадує будівельний майданчик. Майбутній громадський простір планують передати на баланс парку.

Приблизна ціна об’єкта — 13 мільйонів гривень. З обласного бюджету виділили 5 мільйонів. Ще 4,5 додав Уряд.

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі