Новини

В Україні помилують десятки засуджених ветеранів війни з Росією

За словами Президента, тисячі українців, котрі стали на захист України, тепер самі потребують захисту, але вже у правовому полі.

Фото з сайту Офісу Президента

Президент Володимир Зеленський анонсував помилування засуджених ветеранів АТО/ООС.

Про це він заявив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Україна 30. Захисники», пише Українська правда.

«У 2014 році початок російської агресії показав не лише слабкі місця нашої армії, а й прогалини нашого законодавства. Через них тисячі громадян України, які стали на захист незалежності України, на захист нашого суверенітету, тепер самі потребують захисту в правовому полі. Для допомоги їм ми створили Консультативну раду забезпечення прав і свобод захисників України. Сьогодні, вперше за ці роки, ми активно опрацьовуємо питання помилування десятків засуджених ветеранів», — заявив Гарант.

Президент також повідомив, що цього року статус учасника бойових дій отримало понад 400 добровольців, які брали участь в АТО. Крім того, близько пів тисячі ветеранів війни та членів сімей загиблих отримають у 2021 році грошову компенсацію для придбання власного житла.

Він також нагадав, що парламентом ухвалено закон про військовий поховальний ритуал, а уряд розпочав створення національного військового меморіального кладовища.

Також вперше за 7 років війни орденами за мужність визначено понад 60 загиблих бійців добровольчих формувань.

«Це важливо, бо державу, яка забуває тих, хто загинув за неї вчора, ніхто не буде захищати завтра», – наголосив Зеленський.

«Вірю, що настане день, коли ми зіграємо товариський матч між збірною ветеранів і збірною волонтерів на «Донбас-арені» або сімферопольському «Локомотиві» під синьо-жовтим прапором. І я точно знаю, хто буде в ньому переможцем – переможцем буде Україна», – додав Президент.

На форумі також був присутній Вселенський патріарх Варфоломій, який з 20 серпня перебуває з візитом в Україні.

Коментарі