Новини

В ЧНУ облаштують сувенірну крамницю та кафе за майже 9 мільйонів гривень

Туристичну зону створять на вимогу моніторингової комісії ЮНЕСКО.

У внутрішньому дворі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, де колись стояли конюшні, збудують сувенірну крамницю, кафе та вбиральню. Вартість робіт складе близько 9 мільйонів гривень. Про це повідомляє інформаційна агенція АСС.

Там облаштують зручну локацію як для студентів та відвідувачів Резиденції.

«Каркас будівлі залишиться незмінним. Ми плануємо провести всередині ремонті роботи та облаштувати споруду. Тут буде крамниця з продажу сувенірів, а також кафе для студентів і туристів. Зокрема, планують збудувати громадську вбиральню», — розповів ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин.

Облаштування культурного простору — це вимога моніторингової комісії ЮНЕСКО. За словами Петришина, комісія перевірятиме, чи створили у виші комфортні умови для туристів.

«Нам зробили зауваження, що цю господарську частину треба вивезти з центрального корпусу і зробити тут туристичну інфраструктуру. Цьогоріч ми серйозно включилися у цю роботу», — казав ректор.

Для початку ремонтних робіт вже готові всі документи та проведений тендер. Компанія «Будторгінвест» має завершити облаштування двору до 30 листопада 2021 року. Облаштувати туристичну зону коштуватиме майже 9 мільйонів гривень.

Зазначимо, що Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Виш включили до списку десять років тому.

 Раніше ми писали, що Чернівецький університет виграв майже 400 тисяч доларів на реставрацію Мармурової зали.

Коментарі