Новини

Більшість Європи знову вражена коронавірусом: в Німеччині та ще низці країн заявляють про початок четвертої хвилі

 Наразі тільки 6 країн, що є сусідами України, залишаються в «зеленій» зоні.

Фото: Getty images/CHESNOT

Низка європейських країн заявила про початок четвертої хвилі коронавірусу. Зокрема це Німеччина, Італія та Польща. Крім того, багато європейських країн потрапили до «жовтої» або «червоної» зони пандемії.

Наразі тільки 6 країн ЄС залишаються в «зеленій» зоні. Про це свідчить мапа Агентства Європейського Союзу щодо ситуації з коронавірусом. Нова хвиля інфекції вразила всю центральну частину Європи.

На цьому тижні до «жовтої» зони потрапили Німеччина, Австрія та Латвія, хоча ще минулого тижня всі були в «зеленій». Погіршилася ситуація з коронавірусом у Франції, Литві, Греції, Іспанії, Болгарії й на Кіпрі. Вони потрапили до «червоної» зони. 

У «зеленій» залишаються найближчі сусіди України – Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, а також Чехія і Хорватія. Проте попри це Польща також заявила про початок четвертої хвилі.

У Німеччині про початок четвертої хвилі заявили 20 серпня, в Інституті Роберта Коха (RKI), повідомляє DW. У країні спостерігається зростання рівня захворюваності ще з початку липня. Це особливо помітно для людей від 10 до 49 років.

За даними щотижневого звіту інституту, частка позитивних ПЛР-тестів зросла з 4% до 6% за тиждень до середини серпня. Зростання нових випадків COVID-19 відбувся, коли штам «Дельта» став домінуючою формою вірусу. Він становить 99% усіх випадків у Німеччині. В інституті зазначили, що молода вікова група особливо постраждала від нової хвилі інфекцій.

Зараз у Німеччині принаймні одною дозою вакциновані близько 63% населення, а половина населення вакцинована повністю.

Зазначимо, що Італія заявила про початок нової хвилі ще наприкінці липня. Після 15 тижнів зниження захворюваності, щоденне число жертв пандемії COVID-19 повертається до зростання. Упродовж 29 липня в Італії зафіксували 19 смертей від пандемії коронавірусу, тоді як минулої доби їх було 15. Останніми тижнями кількість померлих внаслідок пандемії в Італії збільшилася на 46%. 

Станом на 19 серпня в Італії вакциновано близько 57 % населення.

Крім того, у країнах Північної Америки, зокрема в Канаді також повідомили про можливість початку четвертої хвилі. У Міністерстві охорони здоров’я країни заявили, що потрібно вакцинувати якомога більше жителів. Також жителів попередили, що карантинні обмеження потрібно послаблювати обережно через небезпеку наступної хвилі хвороби.

«Зростаюча кількість випадків захворювання передбачає, що ми знаходимося на початку четвертої хвилі, керованої штамом Дельта. ЇЇ траєкторія залежатиме від охоплення вакцинацією населення. Дельта — грізний противник», — сказала головна спеціалістка з громадської охорони здоров’я Тереза Тем.

За її словами, поширення штаму Дельта в Канаді збільшилося більш ніж у п’ять разів у червні.

 Наразі понад 70% населення Канади отримало одну дозу щеплення від COVID-19 й майже 56% пройшло повний курс вакцинування.

 

Коментарі