Новини

У кінотеатрі «Чернівці» покажуть сім найкращих українських фільмів до Дня Незалежности

Показ фільмів відбудеться в рамках фестивалю «Нове українське кіно».

Кадр з фільму «Мої думки тихі»

Сьогодні, 19 серпня, в українських кінотеатрах стартує проєкт «Нове українське кіно» до святкування Дня Незалежности. Зокрема українські фільми покажуть і в кінотеатрі «Чернівці».

Про це повідомила пресслужба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

На великих екранах продемонструють добірку семи найкращих українських фільмів, створених за часів незалежности.

У межах проєкту можна буде переглянути стрічку «Плем’я» (2014) Мирослава Слабошпицького. Картина здобула одразу три з чотирьох можливих нагород, включно з Гран-прі на Каннському кінофестивалі 2014 року. У фільмі йдеться про історію кохання в інтернаті для глухих. Проте єдина мова, яка існує у картині, – мова жестів: ні перекладу, ні субтитрів, ні діалогів у звичному розумінні цього слова.

Буде і претендент від України на «Оскар» 2018 року — «Донбас» (2018) Сергія Лозниці. Це фільм про війну на сході України. Він складається з 13-ти епізодів, які об’єднує спільний простір.

Фільм «Додому» (2019) Нарімана Алієва – ще один претендент від України на «Оскар» 2019 року. «Додому» — роуд-муві, тобто зосереджений навколо подорожі героя.

Комедія Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» (2019), окрім здобуття призів кінофестивалів у Карлових Варах і Одесі, стала справжнім глядацьким хітом, протримавшись у прокаті сім тижнів, а також виходячи в повторний прокат.

Антиутопічна драма «Атлантида» (2019) Валентина Васяновича – український претендент на «Оскар» 2020 року та призер Венеційського кінофестивалю.

Покажуть також документальну стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» (2020). У фільмі йдеться про сім’ю, яка живе на Донбасі під час війни.

Також відбудеться показ анімаційного фільму «Віктор Робот» (2020) Анатолія Лавренішина — найкращий мультфільм 2020 року за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо» та хіт Чілдрен Кінофесту. У стрічці йдеться про таємничі пригоди маленького робота у далекому майбутньому.

Вам може бути цікаво: Рецензія на фільм «Мої думки тихі»

Коментарі