Новини

На засоби індивідуального захисту в школах виділили майже 800 мільйонів гривень — Шкарлет

З освітньої субвенції також залишилисяь додаткові гроші на забезпечення шкіл захистом.

Фото: president.gov.ua

Цього року на забезпечення засобами індивідуального захисту та дезінфекцію в школах від коронавірусу виділили майже 800 мільйонів гривень. Про це розповів Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет на брифінгу, передає Укрінформ. 

«Цього року виділено 500 млн грн саме на засоби дезінфекції й забезпечення антипандемічної ситуації. Це від уряду. І 259 млн грн виділила Верховна Рада, проголосувавши зміни до закону про бюджет. Загалом майже 800 млн грн було виділено на забезпечення і покращення санітарних умов під час ковіду», — каже Шкарлет.

Крім того, він розповів про те, що з освітньої субвенції ще залишилися гроші, які також використають на покриття витрат на дезінфекцію та засоби індивідуального захисту.

«Є залишки освітньої субвенції, принаймні на сьогодні це точно, — 4 млрд грн, які органи місцевого самоврядування можуть використовувати», — розповів міністр.

Торік у серпні Шкарлет заявляв, що з фонду боротьби з коронавірусом на освіту нічого не виділяли.

«Заявка наша є на 2 з чимось мільярди, але поки нічого не було виділено. Можливо, у жовтні виділять, коли буде перерозподіл. Фонд боротьби з COVID-19 наразі порожній, там немає жодної копійки», — зазначив міністр.

Проте у жовтні 2020 року Кабінет Міністрів усе ж виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу.

Шкарлет також казав, що наступного року міністерство пропонує виділити нову освітню субвенцію в розмірі 13,3 млрд гривень на санітарний захист.

Коментарі