Новини

Франківські актори зіграють виставу «Енеїда» на вершині гори Піп Іван

Актори Франківського драмтеатру вже не вперше проводитимуть виставу на вершині гори — торік вони зіграли виставу «Нація» Марії Матіос.

Обсерваторія на вершині Піп Івану. Фото: Karpaty.life

До Дня Незалежности України актори Франківського драмтеатру гратимуть «Енеїду» на одній із найвищих карпатських гір — Піп Іван (2 028 метрів). Постановка відбудеться 21 серпня.

Про це пише «Суспільне».

Вистава «Енеїда» — це робота директора драмтеатру Ростислава Держипільського. Виставу створювали після подій на Майдані. Ця постановка — про пошук ідентичности та про війну, яка робить народ сильнішим.

«”Енеїда” Івана Котляревського – перша книга українською мовою. І сьогодні, через 233 роки після виходу цього твору, ми нарешті на державному рівні переходимо на українську в усіх сферах життя. Об’єднати українців може лише відчуття приналежности до власної великої культури та історії. І я вірю, що цією виставою ми зробимо великий крок для України», — розповів директор театру.

З драмтеатром також співпрацює Прикарпатський національний університет. Ректор закладу каже, що такими проєктами хочуть також привернути увагу до екологічних проблем у Карпатах.

«Це — поєднання великого мистецтва та тих екологічних проблем, які є сьогодні, які хвилюють і Україну, і людство», — розповів керівник університету.

Вистава почнеться о 14.00.

Туристи, що підніматимуться на вершину, зможуть побачити її наживо. Крім того, організатори транслюватимуть постановку онлайн.

Додамо, що до цього  Франківський драмтеатр уже проводив схожий захід — торік на вершині гори Піп Іван актори зіграли виставу «Нація» за твором Марії Матіос.

 

Коментарі