Новини

Білоруським спортсменам неофіційно заборонили виїжджати на змагання за кордон

Про це невідомі написали у повідомленнях білоруським спортсменам, зокрема легкоатлету Андрієві Кравченку.

Христина Тімановська Фото: Reuters

Міністерство спорту Білорусі неофіційно заборонило спортсменам виїжджати за кордон на змагання. Крім того, влада відмовилася компенсувати вже витрачені кошти на проїзд і проживання. Про це повідомив на своїй сторінці в Instagram білоруський легкоатлет Андрій Кравченко, а також заявила легкоатлетка Христина Тімановська. Для підтвердження Кравченко оприлюднив скриншот листування, в якому був наказ від міністерства.

«Шановні спортсмени, наказом Міністерства спорту відсьогодні припинені всі виїзди за кордон на змагання, це стосується і тих, хто перебуває у відпустці (жодних виїздів навіть власним коштом). У разі порушення цього наказу настане звільнення. Наказ міністерства стосується усіх видів спорту», — йдеться в повідомленні до легкоатлета.

Коли Кравченко запросив причину такого рішення, невідомий номер написав: «Військова таємниця».
Наразі Мінспорт Білорусі ніяк не прокоментувало цю інформацію.

«Можливо, наступним кроком буде нашийник із GPS», — прокоментував повідомлення Кравченко.

Білоруський олімпієць ще на початку серпня разом із дружиною, легкоатлеткою Яною Максимовою, виїхали в Німеччину.

Зазначимо, що 1 серпня білоруська влада силоміць намагалася вивезти з олімпійського Токіо спортсменку Христину Тимановську після її критики на адресу керівництва збірної Білорусі.

Міжнародний олімпійський комітет розпочав офіційне розслідування цієї ситуації. Зокрема, від збірної Білорусі вимагають звіт із їхніми поясненнями. Натомість Польща надала спортсменці гуманітарну візу. Міністерство культури повідомило, що вона отримала можливість продовжити карʼєру в Польщі. Крім того, білоруська легкоатлетка вирішила змінити спортивне громадянство і в майбутньому виступати за збірну Польщі.

Коментарі