Новини

Правила в’їзду для іноземців: пускатимуть до України вже після першої дози вакцини

Раніше до країни пускали тільки після повної вакцинації та експрес-тесту.

Фото:Towfiqu barbhuiya/unsplash

З 18 серпня іноземців до України пускатимуть вже після першої дози вакцини. Таке рішення схвалили на засіданні Кабінету міністрів України.

Після зміни до правил в’їзду іноземців  на період пандемії COVID-19 іноземців пускатимуть не тільки з підтвердженням повного курсу вакцинації, а й після першої дози.

Відтепер, для перетину кордону України іноземцям та особам без громадянства необхідно мати негативний результат ПЛР або експрес-тесту на антиген, та документ, що підтверджує хоча б першу вакцинацію від коронавірусу.

Крім того, прийматимуть іноземний COVID-сертифікат, який підтверджує вакцинацію однією або декількома дозами вакцин, які включені до переліку Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Додамо, що Кабмін розширив перелік препаратів проти COVID-19, після щеплення якими можна отримати сертифікат вакцинації, та додав вакцину Janssen (Johnson & Johnson).

Раніше ми писали про те, що в Україні змінили правила для в’їзду: необхідно було здавати тест або пред’являти сертифікат про повну вакцинацію. 

Коментарі