Новини

Олімпійські призери зі Львова отримають у подарунок квартири від міста

Львівські спортсмени привезли додому три олімпійські медалі.

Фото з Фб Андрія Садового

Львівські призери Олімпійських ігор 2020 отримають квартири в подарунок за медалі. Про це пише zaxid.net.

Цього разу львівські спортсмени привезли додому три олімпійські медалі: велогонщиця Олена Старікова — «срібло», а борчиня Алла Черкасова і каратист Станіслав Горуна — дві «бронзи».  Але крім медалей, спортсмени отримають ще одні подарунки — квартири.

«Це історична мить для Львова, бо вперше ми отримали три Олімпійські медалі. Це дуже круто. Громада міста виконає свої зобов’язання – ми дамо спортсменам помешкання. У нас так повелося, що переможцям Олімпіади ми даруємо від громади міста квартири», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Дарувати квартири львівським призерам Олімпіади започаткували за каденції Садового. Перед змаганнями місто також підтримувало спортсменів: під час підготовки до Олімпійських ігор у Токіо кожному виділили 250 тисяч гривень.

«Найголовніше – це постійно підтримувати олімпійців», – відзначив мер Львова.

Олена Старікова, срібна призерка зі Львова, каже, що рада, адже у її місті підтримують спортсменів:

«Мені подобається, що Львів — це спортивна столиця, тут дуже багато і класно підтримують спортсменів.  Я рада, що у мене є таке полотно, бо завдяки цьому я привезла медаль», – розповідає велогонщиця.

Борчиня Алла Черкасова каже, що квартира від рідного міста слугувала їй мотивацією на іграх:

«Квартира від міста – це дуже приємно, і навіть до змагань це було трохи додатковою мотивацією, бо ми, львів’яни, вже знали, що якщо ти привезеш медаль – то буде поштовх у житті. Я зможу зі сім’єю повернутися до Львова і жити тут, бо зараз я мешкаю під Києвом», — розповіла бронзова призерка.

 

Додамо, що вже 24 серпня у Токіо стартують Паралімпійські ігри, в яких візьмуть участь 143 українські атлети.

 

Коментарі