Новини

Ромський барон із Румунії створить першу криптовалюту для свого народу — GYPSYCOIN

Планують, що валюта матиме значний вплив на ромські громади в усьому світі та символізуватиме єдність народу.

Фото: g4media.ro

Ромський барон із Румунії Даніел Чоабе оголосив про створення криптовалюти для ромів. Про це повідомляє digi24.ro.

Валюта матиме назву «GYPSYCOIN», що буквально перекладається як «ромська монета».

Метою її створення є боротьба з дискримінацією ромів та об’єднання всіх розрізнених спільнот цього народу. Символом нової криптовалюти буде традиційне колесо з прапора ромів, що розмістили на першому Всесвітньому конгресі народу 1971 року.

Цей проєкт буде першою універсальною валютою ромів у всьому світі. 

Ним барон прагне підтримати ромів у їхніх зусиллях щодо соціальної інтеграції, зміцнення етнічної ідентичности, сприяння культурному різноманіттю та підвищенню ступеня освіти і соціальної участи ромської меншини, зазначають у повідомленні.

GYPSYCOIN також матиме сторону суспільного розвитку. 

«Проєкт Gypsycoin — це перша спроба об’єднати всі ромські громади на світовому рівні. Це буде універсальна монета ромів звідусіль. Також цей проєкт покликаний боротися з дискримінацією ромів, ксенофобією, підвищувати рівень освічености серед ромів і допомагати їм інтегруватися в суспільство. Символ нової криптовалюти легковпізнаваний і асоціюється з ромами», — йдеться у пресрелізі Міжнародного циганського конгресу.

GYPSYCOIN матиме декілька застосувань, зокрема це: фінансування благодійних організацій; валюта для громади; фінансування освітніх проєктів; довгострокові фінансові вкладення та платежі.

Крім того, GYPSYCOIN будуть застосовувати в охороні навколишнього середовища задля ініціатив громадян, а також у сфері етики, медичної освіти, спорту, освіти та іншого.

Нову криптовалюту описують як повагу до традицій шляхом просування інновацій. Планують, що вона матиме значний вплив на ромські громади у всьому світі та символізуватиме єдність народу.

Коментарі