Новини

МОН не відкидає дистанційного формату навчання з вересня: три сценарії подій

Є три варіанти початку нового навчального року, які передбачають зокрема і дистанційне навчання, якщо ситуація з коронавірусом погіршиться. 

Фото Ivan Aleksic, unsplash.com

Міністерство освіти й науки має три варіанти початку нового навчального року, які передбачають зокрема і дистанційне навчання, якщо ситуація з коронавірусом погіршиться.

Про це міністр освіти Сергій Шкарлет заявив в інтерв’ю «Главкому».

Перший сценарій: вся Україна перебуватиме в «зеленій» зоні карантину. Тоді всі заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі, але й тоді в разі спалахів захворювання деякі школи за рішенням педрад можуть організувати дистанційне навчання.

Другий сценарій — песимістичний: вся Україна опиняється в «червоній» зоні карантину. Тоді МОН планує дозволити піти в школи лише учням 1-4 класів і вихованцям інклюзивно-ресурсних центрів. Але при цьому 80% викладачів у таких школах мають бути вакциновані проти коронавірусу. Решта ж закладів навчатимуться дистанційно.

Третій сценарій — на випадок, якщо більшість регіонів в Україні будуть у «помаранчевій» та «жовтій» зонах. Тоді за рішенням педрад або місцевих комісій з ТЕБ і НС школи можуть переводити у змішаний або дистанційний формат навчання. Але якщо принаймні 80% викладачів вакциновані проти COVID-19, школа може працювати у звичайному режимі.

Шкарлет додав, що МОН розглядає поєднання цих сценаріїв і розраховує, що принаймні перші два місяці осені навчання все ж відбуватиметься як зазвичай.

«Хіба штам “Дельта”, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію», — додав міністр.

Додамо, що 16 червня уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня та запровадив низку нововведень щодо правил перетину кордону та  поділу областей на зони. Також МОЗ планує продовжити карантин ще на два місяці.

Раніше ми писали, що в Україні школи зможуть працювати у «помаранчевій» та «червоній» зонах, якщо там буде вакциновано більшість працівників (понад 80%). Уряд підтримав це рішення та своєю постановою змінив роботу шкіл під час карантину.

Міністерство освіти і науки України до нового навчального року розробило традиційні рекомендації для вчителів про організацію виховного процесу у школі. Так, педагоги повинні поважати школярів та з розумінням ставитися до їхньої індивідуальности.

 

Коментарі