Новини

За пів року на боротьбу з коронавірусом в Україні витратили 29 млрд грн: на що пішли гроші

На закупівлю вакцин від COVID-19 витратили 9,2 млрд грн, а на оплату послуг із медичної допомоги та вакцинацію населення — 11,7 млрд грн.

Фото: KMU

Цього року на боротьбу з COVID-19 в Україні витратили 29 млрд грн. Загалом на 2021-й передбачено понад 36 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зокрема на закупівлю вакцин від COVID-19 витратили 9,2 млрд грн, а на оплату послуг із медичної допомоги та вакцинацію населення — 11,7 млрд грн.

На кисень для лікарень пішли 0,6 млрд грн, на заходи з боротьби з COVID-19 у закладах освіти – 1 млрд грн.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, Мінфін системно та комплексно фінансує сфери охорони здоров’я для допомоги у боротьбі з коронавірусом.

«Для цього в державному бюджеті передбачено значний фінансовий ресурс. Однак сподіваємося, що громадяни також свідомо оцінять ризики, пов’язані з наслідками захворювання на ковід, і пройдуть повний курс вакцинації», — наголосив Єрмоличев.

Додамо, що на кінець червня 2021 року укладено договорів на 37,3 мільйона доз вакцин.

Серед іншого, кошти витрачали на такі цілі:

— придбання товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 (крім вакцин) – 2,3 млрд грн, у тому числі 1,6 млрд грн коштів місцевих бюджетів;

— на заходи на соціальну підтримку населення в умовах карантину – 2,9 млрд грн;

— на виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатности («лікарняних») – 0,8 млрд грн;

— на виплату допомоги із безробіття — 1,1 млрд грн;

— на доплати до заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії та Державної прикордонної служби, органів і підрозділів цивільного захисту, поліціянтам, медичним та іншим працівникам відомчих закладів охорони здоров’я – 0,75 млрд гривень;

— на доплати до зарплат медичним працівникам — 0,3 млрд грн.

Коментарі