Новини

Відходять від «совка»: стало відомо про зміни у параді до Дня Незалежности

На параді відмовляться від об’їзду військ. Також не буде важкої техніки, яка може зашкодити дорожньому покриттю.

Фото: Markiv Mykhailo/president.gov.ua

Міністр оборони Андрій Таран розповів, що у 30-ту річницю незалежности Україна відходить від радянської системи організації парадів, залишаючи «совковість» у минулому. Про це він заявив 12 серпня, йдеться у повідомленні пресслужби оборонного відомства.

«Дуже символічно, що цього року на 30-ту річницю незалежности ми відходимо від радянської системи організації парадів, залишаємо «совковість» у минулому. Цього року сценарій проведення усього святкування, зокрема військового параду, буде іншим», — сказав Андрій Таран.

Міністр наголосив, що вперше за роки незалежности України на параді не буде об’їзду військ та привітання кожної коробки окремо.

За його словами, такі об’їзди залишилися тільки в Росії, «яка здійснює проти нас збройну агресію». Зміна сценарію параду, на думку міністра, є серйозною демонстрацією прихильности стандартам НАТО.

Загалом у військовому параді візьме участь близько п’яти тисяч представників сектора безпеки й оборони. Більшість військовослужбовців, що братимуть участь, – це учасники бойових дій. Також на проходженні не буде важкої техніки, яка може зашкодити дорожньому покриттю. 

Додають, що кожного, хто крокуватиме Хрещатиком, відзначать пам’ятним нагрудним знаком «Учасник параду».

Нагадаємо, що святкування 30-річчя незалежности України відбудеться 24 серпня.

 

Коментарі