Новини

В Україні створюють платформу для обміну досвіду між учителями: як вона працюватиме

Завдання платформи — підтримка та об’єднання вчителів, підвищення їхньої кваліфікації та покращення системи освіти.

Фото: Science in Hd/Unsplash

З листопада 2021 року в Україні запускають міжнародну платформу для обміну матеріалами між учителями — «Eduki». Український інтерфейс платформи зараз у розробці. Про це повідомляє Освіторія.

Мета платформи — надати можливість учителям із різних регіонів та навіть із різних країн обмінюватися своїми напрацюваннями. Адже чимало навчальних матеріалів самотужки готують учителі, й у кожного педагога накопичується багаж власних робіт, якими можна поділитися, зазначають у повідомленні.

Платформу Eduki заснували в Німеччині ще 5 років тому. Її завдання — популяризація педагогічної праці, підтримка та об’єднання вчителів, підвищення їхньої кваліфікації та покращення системи освіти.

Одразу після заснування проєкту на сайті було вже близько 600 тисяч німецькомовних користувачів. 2021 року, коли через пандемію коронавірусу дистанційне спілкування стало важливою частиною життя людей, засновники вирішили провести таку ж роботу і створити сайти іспанською, французькою та українською мовами.

На платформі можна опублікувати найрізноманітніші матеріали:

— цілі уроки;

— окремі завдання;

— комплекти матеріалів;

— навчальні постери;

— інтерактивні ігри;

— тести, інфографіку, меми;

— будь-які задуми і їх реалізацію.

Пошук авторів і збір матеріалів для наповнення платформи вже розпочато. Надсилати власні матеріали попередньо можна через спеціальну форму. Після запуску платформи для кожного вчителя буде створено свій профайл.

Розробники заявляють, що для них головне — дотримуватися авторського права. Для цього вони створили путівник — матеріали, які допоможуть викладачам ознайомитися з основами авторського права.

Вчителі можуть пропонувати свої ідеї та вироби безкоштовно чи встановити певну суму за користування. Подавати можна безліч доробків.

Засновники платформи планують, що така співпраця стане чудовим поштовхом до творчої активности на початку нового навчального року і підтримкою українського вчительства в ці непрості часи. 

 

Коментарі