Новини

Новий простір для навчання, подій та коворкінгу: у Чернівцях відкрили Резиденцію молоді

Команда закладу працюватиме над тим, аби відкрити регіональний молодіжний центр.

У Чернівцях 12 серпня відбулося офіційне відкриття центру «Резиденція молоді» — простору для навчання, коворкінгів та подій.

Створювали його майже три роки. Комунальне підприємство стане платформою для реалізації ідей та проєктів молодих людей міста. У планах керівниці центру Світлани Олексійчук — співпраця з громадськими організаціями, пошуки грантів та нових можливостей.

На захід прийшли представники громадськости, місцевої та обласної влади, небайдужі чернівчани.

Співзасновниця молодіжного центру Анастасія Головченко подякувала всім, хто долучався і підтримував створення центру:

«Робота тривала довго. Змінювалася влада, підрядники, кольори стін, але ми залишилися стійкими. Дякую всім, хто допомагав. Ми будемо і надалі розбудовувати молодіжні центри в області. Розпочнемо зі створення регіонального, щоб забезпечити трирівневу систему управління молодіжними центрами», — зазначила Анастасія.

Співзасновник закладу Олександр Гуляєв додав:

«У такі моменти прийнято говорити, як вас тут багато і що ми цього не очікували. Камон! Ми очікували, бо доклали до цього зусиль, бо ми працювали. Мені дуже приємно сприймати зараз усі ці моменти, бачити всіх вас тут. Позаду мене є стрічки, перепони. Це символ того, як ми колись кричали: «Дайте нам опалення, світло, фасад, меблі, електроніку!» Зараз у нас усе це є».

На офіційне відкриття прийшов чернівецький міський голова Роман Клічук і подарував молцентру проєктор.

Також під час офіційної частини відбулася вікторина, яка складалася з 9 запитань про центр. За кожну правильну відповідь учасники отримали приз від спонсорів заходу.

Після офіційної частини відбулася дискусія «Встигнути все», під час якої запрошені гості ділилися досвідом, як досягати успіху і долати невдачі.

«Резиденція молоді» працюватиме щодня з 11:00 до 19:00. Тут можна організовувати різноманітні заходи та безкоштовно користуватися коворкінгом і зоною відпочинку.

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі