Новини

Колишні гравці «Барселони», «Зорі» та «Карпат»: ким підсилилася чернівецька «Буковина» у літнє міжсезоння

Представники «Буковини» представили вісім новачків команди та розповіли, які цілі клуб має перед новим сезоном.

Архівне фото

Чернівецька «Буковина» перед новим сезоном чемпіонату України ІІ ліги підписала вісьмох нових футболістів. Команду підсилили новий голкіпер, троє захисників, троє півзахисників, серед яких ексгравець іспанської «Барселони», та нападник із Канади, який уже має досвід гри в українському чемпіонаті.

Отже, лави чернівецького клубу поповнили:

Голкіпер:

Ігор Фіяло, 24 роки. Минулий сезон провів у клубі першої ліги «Гірник — Спорт» із Горішніх Плавнів. Також уже грав за «Буковину» у першій половині минулого сезону.

Захисники:

Олександр Логінов, 30 років. Вихованець дніпровського футболу. Провів майже сотню матчів у першій лізі. Виступав за «Зірку» з Кропивницького, алчевську «Сталь», кременчуцький «Кремінь», «Верес» із Рівного. Останній клуб – «Кристал» (Херсон).

Роман Николишин, 23 роки. Виступав за «Скалу» (Стрий»), «Калуш», «Балкани». Попередній клуб – львівські «Карпати».

Артем Нижник, 18 років. Вихованець столичного футболу.

Півзахисники:

Арман Кен Елла, 28 років. Камерунець, вихованець футбольної академії Самюеля Ето’О, грав за молодіжний склад каталонської «Барселони». Грав за угорські, польські та узбецькі клуби. В Україні – за львівські «Карпати».

Володимир Лук’янченко, 19 років. Грав у складі луганської «Зорі», в командах U-19 та U-21.

Владислав Волинець, 20 років. Випускник столичної футбольної академії «Арсенал», був капітаном команди.

Нападник:

Фаді Салбак, 23 роки. Громадянин Канади. У попередньому сезоні грав за команду «Поділля» (Хмельницький). Зіграв 22 матчі, забив 8 голів.

Як заявив під час пресконференції президент футбольного клубу «Буковина» Вадим Заяць, завдання чернівецької команди на сезон – втрутитися в боротьбу за вихід до Першої ліги. Але гонитва за результатом не повинна позначитися на якості та видовищності гри «Буковини». Керівництво та тренерський склад насамперед прагне ставити цікавий для глядача футбол.

«Ми об’єктивно бачимо рівень команд, із якими будемо змагатися. Але я вірю в те, що хлопці, зокрема молодь, продемонструють свої найкращі якості та переконають більш високооплачувані команди, що гроші у футбол не грають.

Водночас маємо взаєморозуміння з міським головою. Нас згодилися підтримувати обласна, міська та районні ради, а також ОДА. Крім того, ми починаємо слідувати стратегії, згідно з якою команда повинна навчитися самостійно заробляти. Залучили низку партнерів та інвесторів, яким небайдужий наш футбольний клуб, і намагатимемося робити це й надалі», — заявив Вадим Заяць.

Він переконаний, що за змістом гри «Буковина» найкраща в лізі, попри те, що нова для клубу філософія гри є дещо авантюрною, надто атакувальною та призводить до втрати очок. Адже команда грає в активний футбол, і на таку гру приємно дивитися.

Своєю чергою головний тренер клубу Євген Коваленко розповів, що нову для себе філософію гри команда намагатиметься демонструвати лише другий сезон поспіль.

«У двох передсезонних матчах ми домінували. Проте нам не вистачає досвіду на завершальній стадії. Ми хочемо і показувати гру, і давати результат. Наші вболівальники вже в останніх матчах минулого сезону могли бачити, що навіть у матчах із командами, які боролися за вихід до першої ліги, ми не програвали за грою, а іноді навіть домінували та створювали більше моментів», — заявив тренер.

За його словами, попри те, що результат часом розчаровує, штаб та футболісти на повну працюють на тренування та залишають усі сили в матчах.

Аби це краще зрозуміли вболівальники, керівництво клубу та тренерський штаб планують провести відкрите тренування, щоб чернівчани мали змогу бачити, як проходить тренувальний процес, як працюють футболісти, наскільки інтенсивні в них тренування та які вимогливі в них тренери.

Нагадаємо, що минулого сезону ФК «Буковина» зайняла 7 місце у Групі А у Другій лізі.

Коментарі