Новини

В українських СІЗО дозволять користуватися телефонами та інтернетом

Зазначають, що до права ув’язненого на повагу входить можливість спілкування зі своїми близькими.

Чернівецький слідчий ізолятор

Уряд запроваджує експериментальний проєкт у слідчих ізоляторах: особам, які під вартою, за відповідну плату будуть надавати послуги з доступу до інтернету та телефонного зв’язку. За це повинні будуть платити гроші.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

За словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, у слідчих ізоляторах запроваджують експериментальний проєкт, через який узяті під варту особи зможуть користуватися інтернетом та мобільним зв’язком за допомогою засобів ІР-телефонії:

«Досі контакти осіб, узятих під варту, із зовнішнім світом були максимально обмежені національним законодавством», – сказала Олена Висоцька.

Зазначають, що відповідно до деяких пунктів Європейських пенітенціарних правил, ув’язненим необхідно дозволяти максимально часто спілкуватися поштою, телефоном або в інший спосіб зі своїми родинами, іншими особами та представниками зовнішніх організацій. 

Крім того, Європейський суд з прав людини неодноразово зазначав, що право ув’язненого на повагу має містити надання можливости спілкування зі своїми близькими.

«Оскільки експериментальний проєкт буде передбачати фіксацію телефонних розмов, це знизить ризик можливого телефонного шахрайства в установах», – наголосила Висоцька.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні вперше презентували рейтинг в’язниць.

Коментарі