Афіша

Mandyczewski Fest IV: у Чернівцях проведуть музичний фестиваль до Дня Незалежности

На фестивалі виконуватимуть твори австрійських та відомих українських композиторів.

У Чернівцях проходитиме музичний фестиваль Mandyczewski Fest IV. Усі концерти відбудуться на площі Філармонії або у залі чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка. 

Відкриття фестивалю відбудеться 22 серпня, о 18.00 на площі Філармонії.

 Серед іншого, на фестивалі відбудеться масштабна подія — українська прем’єра ораторії Мар’яна Кузана (Франція) «Посланіє» на слова Т.Шевченка зі сценічною дією. Її проведуть 23 серпня о 18.30 у залі філармонії.

 

 

На фестивалі гратиме як музика австрійських виконавців: Є.Мандичевський, К.Мікулі, А.Гржималі, С.Воробкевич, так і українських класиків:М. Лисенко, Л. Колодуб, М.Скорик, Є. Станкович, В. Сільвестров, О. Чмут, Л. Затуловський.

Цьогорічна тематика фестивалю — «Україна і її місце в світовій культурі».

«Основною метою Mandyczewski Fest IV є виявлення феномену української ідентичності в музичному мистецтві, яка зберігалася навіть всупереч складним історичним періодам бездержав’я, а також — висвітлення багатогранності української музичної культури, та її місця в світовій культурі», —зазначають організатори.

У програмі фестивалю — культурно-мистецькі події, що сприятимуть формуванню об’єднання української ідентичности, зокрема, культурологічні лекції  про історичні періоди Буковини, України. 

 

 

 

Коментарі