Новини

Дві лікарні Чернівців потрапили до Національного рейтингу кращих комунальних підприємств України

Міська дитяча поліклініка та міська поліклініка №2 стали кращими у рейтинговій програмі «Лідер галузі 2021».

Архівне фото Шпальти

Міська дитяча поліклініка та Міська поліклініка №2 потрапили до Національного бізнес-рейтингу кращих державних і комунальних підприємств України програми «Лідер галузі 2021».

Як розповів «Шпальті» головний лікар дитячої поліклініки Іван Хорошенюк, до рейтингу заклад потрапив не вперше.

«У 2020 році ми також потрапили до цього рейтингу. Цьогоріч ми посіли 19 «золоте» місце серед суб’єктів господарювання України за показником «Чистий прибуток». А також посіли 1 місце серед суб’єктів господарювання Чернівецької області у номінації «Фінансові показники успішної діяльности», — розповів Іван Хорошенюк.

За словами лікаря, ця номінація означає, що фінансова діяльність поряд з витратами(зарплати, закупівля медичного обладнання тощо), надають змогу додатково мати кошти для того, щоб нормально виконувати свою діяльність.

Також Іван Хорошенюк зазначив, що минулого року Міська дитяча поліклініка посіла 4 місце в Україні. Але тоді обирали серед закладів первинної медичної допомоги, відповідно кількість закладів була меншою.

«Цього року обирали серед закладів усіх трьох рівнів – первинної, вторинної і третинної медичної допомоги. Оскільки кількість установ була значно вищою, у кожній номінації визначали золотих, срібних і бронзових призерів. У кожній категорії було по 100 переможців», — зазначив Іван Хорошенюк.

Головна лікарка Міської поліклініки №2 Світлана Широкова зазначила, що установа також вдруге потрапила до цього рейтингу.

Архівне фото Шпальти

«У минулому році ми також потрапили до цього рейтингу. Цього року ми посіли 18 «бронзове» місце серед суб’єктів господарювання України у номінації «Фінансові показники успішної діяльности». А також 8 місце серед суб’єктів господарювання Чернівецької області за показником «Чистий дохід від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг». Це означає, що ми не працюємо у мінус, а кошти йдуть за пацієнтом. В електронній медичній системі 99% пацієнтів отримують свої послуги через електронні направлення. Тобто це чиста прозора послуга між лікарем і пацієнтом», — зазначила Світлана Широкова.

Національний бізнес-рейтинг демонструє рівень успішності та стабільності підприємств України серед аналогічних за розміром, видом економічної діяльності, географією роботи.

Номінація «Лідер року» — це список найбільш успішних підприємств в кожній галузі економіки. Відображає положення компаній серед прямих конкурентів.

Комп’ютерна програма аналізує ключові показники ефективності бізнесу і за заданим алгоритмом ранжує підприємства. Таким чином, рейтинг — об’єктивна оцінка роботи.

Нагадаємо, що в Україні вперше презентували рейтинг в’язниць. Жодна в’язниця з Чернівецької области не потрапила в топ.

Коментарі