Новини

Google змінює політику захисту щодо дітей: що треба знати

У компанії  прагнуть створити безпечний та приватний досвід в інтернеті для дітей.

Фото: Solen Feyissa/ Unsplash

Google змінює власну політику конфіденційности для користувачів молодших 18 років. Компанія заборонить націлювати рекламу на дітей та дозволить їм видаляти власні фото з пошуку.

Про це йдеться в офіційному блозі Google. 

«Деякі з наших найпопулярніших продуктів допомагають дітям і підліткам досліджувати цікаві для них теми, дізнаватися більше про навколишній світ і спілкуватися з друзями. Ми прагнемо постійно робити ці враження більш безпечними для них. Ось чому найближчими тижнями й місяцями ми збираємося запровадити низку змін для людей молодше 18 років», — розповідають у Google.

Так, компанія блокуватиме таргетинг реклами за віком, статтю та інтересами для користувачів молодших 18 років. Також Google налаштує безпечний пошук за замовчуванням для користувачів до 18 років. Крім того, компанія вимкне історію геолокації без можливости ввімкнення і надасть можливість за запитом самих дітей або їхніх батьків / опікунів видаляти зображення з неповнолітніми з результатів пошуку.

«Ми прагнемо створювати безпечні та приватні продукти, які дозволяють людям контролювати свій досвід в інтернеті. І хоча наша політика забороняє дітям віком до 13 років реєструвати стандартний обліковий запис Google, ми наполегливо працювали над створенням якісного досвіду використання продуктів спеціально для них — підлітків та сімей», — додають розробники.

Зміни торкнуться і YouTube: компанія зробить налаштування завантаження за замовчуванням більш приватним. Також найближчим часом планують представити нові засоби захисту дітей і в Google Assistant, щоб не допускати появи контенту для дорослих, коли сервісом користується дитина.

У компанії заявляють, що розпочнуть вносити оновлення найближчими місяцями. 

Раніше ми писали про те, що Instagram змінює свою політику щодо підлітків: додаток буде автоматично робити їхні облікові записи приватними та обмежить можливості для рекламодавців.

 

Коментарі