Новини

Євросоюз додатково виділить 35 мільйонів євро для прискорення вакцинації у країнах Східного партнерства

У ЄС мають намір підтримати країни Східного партнерства, аби пришвидшити припинення пандемії та відновити економічні відносини.

Фото: ALEXANDRE LALLEMAND/Unsplash

Європейська комісія збільшує грошову допомогу з 40 до 75 млн євро для прискорення кампаній із вакцинації від коронавірусу у шести країнах Східного партнерства: Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Про це повідомляють на сайті Євросоюзу.

За допомогою нового пакета допомоги в розмірі 35 мільйонів євро ЄС хоче значно розширити доступ до вакцин у регіоні Східного партнерства. Це роблять через глобальний дефіцит препаратів, полегшуючи обмін ними між країнами-членами ЄС і відшкодовуючи витрати.

Згідно із заявою ЄС, у рамках програми надали понад 11 мільйонів одиниць засобів індивідуального захисту, 12 тисяч лабораторних наборів, понад 1,5 тисячі апаратів ШВЛ. Також у список увійшли концентратори кисню, пульсоксиметри та понад 20 тисяч наборів для ПЛР-тестування.

Наголошують, що новий пакет допомоги підтримуватиме, серед іншого, і безпосередні закупівлі вакцин проти COVID-19 у виробників.

У заяві Євросоюзу прокоментували збільшення грошової допомоги країнам східного регіону:

«Руйнівна пандемія завдала безпрецедентне навантаження на людей, на систему охорони здоров’я та економіку в усьому світі. Східне партнерство, на жаль, не виняток. ЄС має намір підтримати наших східних сусідів у прискоренні вакцинації, оскільки це стане вирішальним для припинення пандемії та початку соціально-економічного відновлення регіону. Ми дбаємо про наших партнерів», — зазначає Уповноважений у ЄС із питань сусідства та розширення Олівер Варелі.

Коментарі