Новини

Із вересня до школи: яким буде новий навчальний рік

З вересня школярі розпочнуть навчання в повноформатному режимі, каже міністр Шкарлет.

У Міністерстві освіти і науки планують, що з 1 вересня діти підуть до школи. Це станеться за умови, якщо регіон залишиться у «зеленій» зоні — тоді навчання розпочнеться без будь-яких додаткових обмежень.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляє, що цього року діти підуть до школи в повноформатному режимі, тобто без змішаного або дистанційного варіантів проведення уроків. Про це міністр розповів у етері телеканалу «1+1»:

«COVID-19 уже не такий, яким був на початку. Розвиваються нові штами, які більш активні, більш агресивні. Але на початку навчального року ми розглядаємо ситуацію, коли ще тепло і немає супутніх сезонних захворювань, тому в школу ми підемо в повноформатному режимі», — каже Шкарлет.

Нагадаємо, що під час брифінгу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, якщо певна область переходитиме на «жовтий», «помаранчевий» чи «червоний» рівень, то навчання продовжуватиметься, але лише у тих школах, де будуть вакциновані 80% освітян.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки думають над тим, що буде з освітнім процесом та коли будуть вводити додаткові карантинні обмеження:

«Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. І з урахуванням ситуації, яку ми бачимо у Європі, в Україні треба буде подовжити адаптивний карантин щонайменше на два місяці», – зазначив міністр.

Очільник МОЗ запевняє, що не варто чекати спалаху коронавірусу. Краще заздалегідь підготуватися до нього та вакцинуватися.

Додамо, що 16 червня уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня та запровадив низку нововведень щодо правил перетину кордону та  поділу областей на зони. Також МОЗ планує продовжити карантин ще на два місяці.

Коментарі