Новини

До Дня Незалежности у кінотеатрах покажуть фільм із фрагментів власних відеозаписів українських бійців

У фільмі показують реалії війни та як вона занурює тебе в інший світ, змушує поводитися та думати по-іншому.

Документальний фільм «Зошит війни», який зібрали з відеозаписів, записаних на телефони українськими військовими, покажуть у кінотеатрах до Дня Незалежности. Кінострічку створили за підтримки об’єднання BABYLON’13, яке спеціалізується на документальних фільмах. Про це розповів один із продюсерів фільму Володимир Тихий, передає «Укрінформ».

«Стрічка запрошує глядача в сюрреалістичну подорож на фронт війни з Росією — у химерне загробне життя, де панують закони, відмінні від звичайного світу. Інша поведінка, інші відносини, інший гумор. Герої прокидаються і засинають, радіють і плачуть, знімають відео і завжди відчувають, що запис може закінчитися в будь-який момент», — розповів продюсер.


Режисер — Роман Любий. З 2013 року він співпрацює з групою незалежних продюсерів «#Babylon’13: кіно для громадянського суспільства», яку об’єднала Революція гідности. Також Любий — автор воєнного документального фільму War Note.

Світова прем’єра фільму «Зошит війни» відбулася на фестивалі Docudays UA 2020 року, де він отримав приз глядацьких симпатій і дві спеціальні нагороди.

Показ стрічки, що пройде в кінотеатрі «Київська Русь» 24 серпня, буде благодійним. Організатори зазначають, що десять гривень із кожного проданого на фільм квитка переведуть у благодійний фонд «Повернися живим» на покупку мобільних комплексів спостереження.

 

Коментарі