Новини

NASA оголосило набір добровольців, готових прожити рік на Марсі

Дослідники хочуть з’ясувати, як «високомотивовані люди» перенесуть суворі умови життя не на Землі.

Фото Nicolas Lobos, unsplash.com

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США NASA планує провести новий експеримент і оголосило про набір добровольців. Шукають охочих, які готові в ході експерименту прожити рік в симуляції експедиції на Марс. Про це пише УНІАН.

За повідомленням видання sky, експеримент буде проходити восени 2022 року в Техасі, США.

Зокрема, NASA хоче провести річну місію з імітації життя на Марсі. Фахівці збираються створити умови, наближені до реальних умов на Червоній планеті.

«Мета експерименту-вивчення того, як «високомотивовані люди» будуть реагувати на життя за межами Землі», — йдеться у повідомленні.

Планується провести три річних місії, в яких учасники експерименту будуть жити в імітації умов Марса. Все це буде відбуватися на базі Космічного центру імені Джонсона NASA в Техасі.

Зазначають, що таке дослідження дозволить створити нові методи і технології, які допоможуть розв’язати потенційні проблеми майбутніх космічних польотів на Марс і Місяць.

Пишуть, що у кожній місії братимуть участь по чотири людини. Вони будуть жити і працювати в модулі Mars Dune Alpha площею 160 квадратних метра, надрукованому на 3D-принтері. Члени екіпажу зіткнуться з імітацією проблем, які можуть виникати під час місії на Червоній планеті.

«Брак ресурсів, проблеми зі зв’язком, відмова обладнання, вихід у відкритий космос і проведення наукових досліджень, управління роботами та створення комунікації між космонавтами — всі ці проблеми і завдання входять в план місії», — йдеться у повідомленні.

Хто може стати добровольцем місії: до відбору допускаються громадяни США, віком від 30 до 55 років, які не курять. Вони повинні мати досвід роботи пілотом і ступінь магістра в галузі природничих наук, інженерії або математики.

 

Коментарі