Новини

Українські спортсмени здобули ще два «срібла» на Олімпійських іграх у Токіо

Усього 7 серпня на Олімпійських Іграх в Токіо буде розіграно 34 комплекти медалей.

Фото Reuters

Спортсмени Людмила Лузан, Анастасія Четверикова та Олександр Хижняк здобули для України ще два олімпійських «срібла».

Дівчата посіли друге місце у фінальному заїзді з веслування на байдарці та каное серед жіночих дуетів на дистанції 500 метрів.

Їхній результат — 1:57.499. Українки обійшли суперниць з Канади й Німеччини. А «золото» отримав Китай.

Раніше Лузан виграла «бронзу» в Токіо й увійшла до числа перших призерок Олімпіади в жіночому каное-спринті. Ця дисципліна вперше з’явилася на Олімпійських іграх.

Фото Reuters

Український боксер Олександр Хижняк також став срібним призером Олімпійських ігор. У фіналі турніру боксер зустрівся з бразильцем Ебертом да Консейаном Соузою.

Хижняк домінував у поєдинку, виграв перший і другий раунди, але в підсумку достроково програв у третьому. Українець пропустив удар назустріч, після якого опинився на канвасі. Хижняк піднявся, але його помітно хитало. І хоча українець показав, що готовий продовжувати бій, рефері зупинив поєдинок.

Раніше на стадії 1/8 фіналу Хижняк одноголосним рішенням суддів переміг Юіто Морівакі, а у чвертьфіналі здолав Еурі Седено Мартінеса з Домініканської Республіки (4:1).

У півфіналі українець зустрічався з представником Філіппін, срібним призером ЧС-2019 Еуміром Марсьяле і переміг роздільним рішенням суддів (3:2).

Хижняк приніс Україні п’яту срібну медаль і 16-у загалом. Це єдина медаль для України в боксі на цих Олімпійських іграх.

Усього 7 серпня на Олімпійських Іграх в Токіо буде розіграно 34 комплекти медалей.

Нагадаємо, що вчора українець Станіслав Горуна здобув чергову бронзову медаль на Олімпійських іграх.

Коментарі