Новини

Перевірятимуть наявність жорстокого поводження з дітьми: Apple скануватиме фотографії користувачів

Систему запускають для кожної країни відповідно до місцевого законодавства.

Фото Zhiyue Xu, unsplash.com

Apple запускає систему перевірки фотографій на наявність жорстокого поводження з дітьми — CSAM. Систему запускають для кожної країни відповідно до місцевого законодавства.

Про це із посиланням на заяву компанії повідомляє Reuters.

У компанії зазначили, що скануватимуть iPhone спочатку користувачів у США на наявність файлів зі сценами жорстокого поводження з дітьми. Нова система отримає доступ до локального сховища зображень.

Раніше компанія також сканувала фотографії на наявність жорстокого поводження з дітьми. Однак вона мала доступ лише до зображень, що були у хмарному сховищі iCloud.

Фотографії будуть звіряти з хешем зображень, наданих Національним центром зниклих чи експлуатованих дітей (NCMEC), а також іншими організаціями.

Хеш — це зображення, яке було переведено в послідовний набір символів, зрозумілий машинам. Ці символи допомагають нейромережам визначати, що саме зображено на ілюстрації. Тобто, порівнюють не дві фотографії, а закодовану інформацію цих фотографій.

Якщо система виявить такі фотографії, обліковий запис користувача в iCloud буде заблоковано, а звіт відправлять у NCMEC, який співпрацює з правоохоронними органами США.

Якщо користувач вважає, що система помилилася, він зможе подати апеляцію.

Водночас професор криптографії з Університету Джона Хопкінса Метью Грін звертає увагу на такі питання:

«На якій підставі Apple взагалі лізе в смартфони користувачів, аналізуючи їх контент? Я розумію, що без цього неможливий пошук по галереї айфона, але в цьому випадку система не йде з самого смартфона. А тут, у хмарі, буде зберігатися хеш, неправильна інтерпретація якого цілком може привести до того, що інтимні фотографії сексуальних відносин двох дорослих людей можуть переглядати інші люди, зокрема правоохоронці».

Apple оголосила про розширення функцій для захисту дітей на всіх своїх операційних системах – iOS, iPadOS, macOS і watchOS. Компанія почне розмивати відверті знімки в повідомленнях, попереджати батьків про отримання і відправлення сексуальних фотографій, сканувати контент в iCloud.

Нагадаємо, що компанія Apple відкрила свій офіційний офіс в Україні.

 

Коментарі