Новини

Virgin Galactic відновлює вперше за 7 років продаж квитків на польоти в космос: яка ціна

Після успішного польоту Річарда Бренсона попит на космічний туризм різко зріс.

Фото: Virgin Galactic

Компанія Virgin Galactic, яка належить британському мільярдеру Річарду Бренсону, відновлює продаж квитків на туристичні польоти в космос. За одне місце мінімальна сума — 450 тисяч доларів.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Рішення відновити продаж квитків ухвалили на тлі сплеску інтересу людей до компанії після успішного польоту Річарда Бренсона у космос, який відбувся 11 липня. Про це повідомляє головний виконавчий директор Virgin Galactic Майкл Колглейзер.

Компанія призупинила бронювання місць для космічних польотів 2014 року. Причиною стала катастрофа під час тестового польоту. Тоді сталася аварія корабля, на борту якого перебували два пілоти. Один із них загинув.

Після аварії Бренсон пообіцяв полетіти на SpaceShipTwo першим, щоб запевнити клієнтів у безпеці.

Станом на 30 червня у компанії вже було приблизно 600 бронювань на майбутні космічні польоти. Зараз усім охочим треба стати в чергу після тих, хто придбав квитки під час першої кампанії з їх продажу.

Virgin Galactic пропонує охочим три варіанти бронювання місць для майбутніх польотів у космос: можна купити одне місце, забронювати декілька або ж увесь корабель.

Нагадаємо, що британський бізнесмен і мільярдер Річард Бренсон відкрив еру комерційних туристичних польотів у космос, здійснивши в неділю, 11 липня, політ на космольоті «VSS Unity», розробленому його компанією «Virgin Galactic». У стані невагомости екіпаж перебував усього 5-6 хвилин. Після виходу на задану висоту літак-носій самостійно повернувся на Землю та приземлився в космопорт.

Після польоту Бренсон вкотре наголосив, що його місія — зробити космічні подорожі доступними для всіх і кожного.

Додамо, що після успішного польоту Virgin Galactic мільярдер і засновник компанії «SpaceX» Ілон Маск забронював собі путівку в космос на кораблі Бренсона.

 

Коментарі