Новини

У Чернівцях проведуть табір жестової мови для нечуючих дітей

На таборі будуть вчити та закріплювати жестову мову у формі ігор, а також сприяти виявленню лідерських навичок у слабочуючих дітей.

Фото: Unsplash

З 9 до 14 серпня у Чернівцях працюватиме навчально-рекреаційний табір «Літня школа української жестової мови та культури глухих». Організовує його Український католицький університет.

Програму започаткували ще 2009 року з допомогою Канадсько-українського альянсу сприяння глухим та слабочуючим.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА.

«Мета заходу – допомогти дітям з особливими освітніми потребами вдосконалитися у фізичному, психологічному та культурно-мистецькому розвитку», — зазначають у пресрелізі.

Також на таборі будуть сприяти виявленню лідерських навичок у глухих і слабочуючих дітей та допомагати відчути себе повноправними й самодостатніми.

Заняття з української жестової мови будуть проводити для нечуючих школярів, педагогів і студентів, а закріплюватимуть вивчене в ігровій формі. Крім звичайних спортивних і відпочинкових заходів, у таборі будуть проводити інтелектуальні ігри (командні та індивідуальні) та мистецькі конкурси.

Відкриття зміни відбудеться 9 серпня о 10:30 за адресою: місто Чернівці, вулиця Василя Аксенина, 6, КЗНЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр № 1».

У програмі табору візьмуть участь запрошені фахівці з відділу жестової мови Інституту спеціальної педагогіки та психології Національної академії педагогічних наук.

Вам буде цікаво: історія чернівецької сурдоперекладачки Надії Горбунової. Дівчина сама вивчила жестову мову, аби допомагати слабочуючим людям, та мріє про відкриття власної школи мови жестів.

 

Коментарі