Новини

Годувати грудьми можна і під час коронавірусу, і після вакцинації, — ВООЗ

Під час вигодовування хворій матері потрібно дотримуватися рекомендацій, зокрема вдягати маску.

Грудне вигодовування можна продовжувати і під час захворювання COVID-19, і після вакцинації від коронавірусу, кажуть експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я. Про це пишуть «Новини ООН».

«…Грудне молоко — одне з кращих джерел харчування для немовлят, навіть тих, у чиїх матерів підтвердили зараження коронавірусом. Якщо інфікована мати вживає відповідні заходи обережности, вона може годувати дитину грудьми», — сказала директорка відділу систем охорони здоров’я Європейського регіонального бюро ВООЗ Наташа Аццопарді-Мускат.

Вона пояснює, що грудне молоко містить антитіла та інші імунологічні елементи, які можуть захистити дитину від респіраторних захворювань.

Якщо мати, яка годує грудьми, інфікована, то експерти радять надягати під час годування маску, ретельно мити руки з милом, перш ніж доторкнутися до дитини, а також регулярно дезінфікувати поверхні, до яких вони торкаються.

За даними ООН, у Європейському регіоні ВООЗ, зокрема і в Україні, — найнижчі у світі показники грудного вигодовування. Лише 13% немовлят у Європі отримують упродовж перших шести місяців життя лише материнське молоко. 

Крім того, в регіоні повний курс вакцинації пройшла поки лише третина всього дорослого населення.

Нагадаємо, що з 1 по 7 серпня у світі триває Всесвітній тиждень грудного вигодовування.

Вам може бути цікаво: Вживають грудне молоко навіть через зонд: як у перинатальному центрі Чернівців заохочують мам годувати своїх дітей

Коментарі