Новини

20-річний Михайло Кохан побив одразу три рекорди з метання молота на Олімпійських іграх

Український спортсмен зайняв 4 місце на Олімпіаді у Токіо, але став наймолодшим метальником молота, який досяг цього результату.

Фото: УНІАН

20-річний український спортсмен Михайло Кохан посів четверте місце на Олімпіаді-2020 з метання молота.  Йому вдалося встановити одразу три олімпійські рекорди. Також Кохан став єдиним українцем, який пройшов кваліфікацію у метанні молота. Про це повідомляє hromadske.

Український спортсмен зайняв четверте місце на Олімпіаді. Його результат — 80,39 м. Перше ж місце посів поляк Войцех Новіцкі з результатом 82,52 метра.

Кохан залишився задоволений своїм виступом у фіналі Олімпіади. Але звернув увагу на конкуренцію — 80 метрів для медалі на Олімпіаді йому не вистачило.

На Олімпійських іграх 2020 йому вдалося побити одразу три рекорди:

— українець став наймолодшим фіналістом Олімпіади у метанні молота;

— наймолодшим легкоатлетом в історії Олімпіади, який метнув молот за понад 80 метрів;

— наймолодшим метальником молота, який зайняв четверте місце на Олімпійських іграх.

Довідка

Михайло Кохан  — легкоатлет із Дніпропетровської области у метанні молота. 2018 року став переможцем юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі. Олімпіада у Токіо стала для Кохана першою дорослою.

Найкращий результат у кар’єрі спортсмена – 80,78 м. Цієї позначки Кохан сягнув 6 липня 2021 року в Угорщині. Жодному з 20-річних спортсменів у світі до цього не вдавалося перейти 80-метровий рубіж.

Раніше ми писали, що 4 серпня український борець Жан Беленюк здобув «золото» на Олімпіаді 2020, а Парвіз Насібов — «срібло».

 

Коментарі