Новини

США проводять наймасштабніші військові навчання з часів холодної війни

Американці роблять це, щоб продемонструвати воєнну силу і боєздатність армії.

Фото: Unsplash

Військово-морські сили США з 3 по 16 серпня проводять наймасштабніші навчання з часів холодної війни під назвою «Large Scale Exercise 2021». Один із найбільших авіаносців США Mount Whitney відправиться на навчання зі Спліту, Хорватія. Про це йдеться в заяві на сайті 6-го флоту ВМС США.

У навчаннях беруть участь 36 кораблів, від авіаносців до підводних човнів, та понад 50 віртуальних підрозділів. Під час навчання охоплюватимуть тренування в тактичних і стратегічних діях.

Військові навчання відбудуться в 17 часових поясах, в них братимуть участь  шість команд морського флоту та корпусу морської піхоти, п’ять флотів США та три експедиційні сили морської піхоти.

LSE 2021 — це перші великомасштабні морські та десантні навчання, які проводитимуть після навчань НАТО Ocean Venture. Навчання НАТО розпочали ще в 1981 році під час холодної війни. Вони одночасно продемонструють рішучість НАТО і змоделюють нові морські можливості США.

«LSE 2021 продемонструє гнучкість американських військових, сигналізуючи конкурентам, що американські військові залишаються готовими до початку війни. І це відбувається через глобальні зобов’язання, а не всупереч їм», — заявляють у флоті МВС.

 

 

Коментарі