Новини

Найрезультативніший день на Олімпіаді: українські спортсмени вибороли 4 медалі

Українські спортсмени здобули 3 нагороди у єдиноборствах і одну у артистичному плаванні.

Фото: Спорт 24

Сьогодні, 4 серпня українці здобули 4 олімпійські медалі: дві бронзові, одне «срібло» і одне «золото». Наші спортсмени здобули нагороди у плаванні та боротьбі.

Бронзова нагорода у вільній боротьбі

Бронзову нагороду сьогодні здобула українська борчиня Ірина Коляденко. 22-річна спортсменка виступає у вазі до 62 кг у категорії «вільна боротьба».

Коляденко здолала представницю Латвії Анастасію Григорьєву. Для борчині це були перші Олімпійські ігри. Ірина Коляденко — чинна чемпіонка Європи, а також срібна призерка останнього чемпіонату світу.

Саме Коляденко здобула ліцензію для України у вазі до 62 кг. Вона стала переможницею європейського ліцензійного турніру.

Фото: Ліга.нет

Перша  медаль у артистичному плаванні в історії України

Дует Марти Федіної та Анастасії Савчук завоював історичну нагороду: жінки принесли Україні бронзову медаль на Олімпійських іграх. Вперше в історії України.

19-річна Марта Федіна є чемпіонкою світу та Європи, а 25-річна Анастасія Савчук – чемпіонка світу та Європи. До цього Савчук брала участь у Олімпіаді 2016 року, де зупинилася за крок до медалі. Натомість для 19-річної Федіної — це перші Олімпійські ігри.

Фото: Getty Images Ukraine

Жан Беленюк здобув перше «золото» для України 

У фіналі греко-римської боротьби Жан Беленюк здолав триразового призера чемпіонатів світу угорця Віктора Лорінца.

Для Беленюка фінал Олімпіади у Токіо став другим у кар’єрі. У 2016 році він також дійшов до цієї стадії, але у підсумку виборов лише «срібло».

Жан Беленюк — 30-річний борець із Полтавської області, народний депутат партії «Слуга народу».

Фото: BBC

Ще одне «срібло» для України теж у греко-римській боротьбі

Український борець Парвіз Насібов  став срібним призером Олімпійських ігор у Токіо, у ваговій категорії до 67 кг. У вирішальній сутичці за «золото» на Олімпіаді борець поступився іранцю Мохаммадрезу Гераї.

Раніше український спортсмен здобував нагороди у чемпіонатах світу та Європи лише на молодіжному рівні. У 2017 році він перемагав на юніорських європейських змаганнях.

Фото: REUTERS/Leah Millis

Коментарі