Новини

У Дніпрі вакцинованим мешканцям обіцяють безкоштовний проїзд у міському транспорті та квитки в кіно. Як заохочують вакцинуватися за кордоном?

У багатьох країнах влада намагається вигадати цікаві способи заохотити громадян вакцинуватися.

Влада Дніпра вирішила пришвидшити темпи вакцинації населення проти коронавірусу. Так, містянам, які повністю вакциновані, обіцяють місячні абонементи на проїзд у громадському транспорті та знижки на квитки в кіно. Таке розпорядження 2 серпня підписав міський голова Борис Філатов. Про це передають у пресслужбі мерії.

Влада також хоче дозволити вакцинованим людям ходити в кіно без масок.

Департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради зобов’язаний розробити проєкт, який передбачає створення унікальних проїзних квитків, що передбачають безоплатний проїзд в електротранспорті й метро. Його видаватимуть лише вакцинованим особам.

Рішення щодо безкоштовних місячних абонементів на проїзд ще повинен розробити Департамент транспорту та затвердити виконком.

А ще розпорядженням зобов’язали всіх працівників виконавчих органів, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради вакцинуватися до 15 жовтня. Тих співробітників, які цього не зроблять, змушуватимуть щотижня надавати довідку про відсутність коронавірусної хвороби.

Раніше у МОЗ  повідомляли, що під час наступної хвилі COVID-19 вакцинованим людям можуть надати певні привілеї. Зокрема їм можуть дозволити відвідувати ресторани та кінотеатри.

Додамо, що уряди багатьох країн намагаються різними методами змусити населення швидше вакцинуватися проти коронавірусу.

До прикладу, у США в багатьох регіонах проводять лотереї серед вакцинованих. У штаті Нью-Джерсі започаткували кампанію, у межах якої кожен житель від 21 року міг отримати безплатне пиво. Також президент Байден пропонує щойно щепленим американцям платити 100 долларів. А в Сан-Франциско навіть дозволили роздрібним торговцям пропонувати марихуану, коли вони отримають дозу вакцини.

У Гонконзі ж розіграють квартиру за 1,4 мільйона доларів як головний приз лотереї, а в Сербії пообіцяли виплатити по 30 доларів усім, хто вакцинувався до кінця травня.

На Філіппінах одне з міст навіть планує розіграш корів. Також там розігрують мішки з рисом.

 

Коментарі