Новини

На уроки сексуального виховання немає часу: Міністр освіти розповів про введення окремих дисциплін у школах

«Щодо сексуального виховання – є основи здоров’я і біологія. Це ж не школа сексуальна якась».

Фото: Слово і Діло

Для введення в шкільну програму окремих дисциплін про сексуальне виховання немає часу. Про це розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтерв’ю «Слово і діло». Він каже, що тема може бути інтегрована в інші предмети.

«Дитина в будь-якому випадку має бути гармонійно розвинена. Колись у Радянському Союзі це була заборонена тема, незручна. Але брак інформації негативно відбивається потім на суспільстві», — каже Сергій Шкарлет.

Він вважає, що в школі вже викладають уроки, у яких згадують про статеве виховання, тому потреби в окремій дисципліні немає.

«У нас є декілька дисциплін: і основи здоров’я, і біологія, і ціла низка факультативних курсів, як-от «Школа проти СНІДу», «Дорослішай на здоров’я»… Воно все є».

Міністр зазначає, що в цих предметах теж згадують про сексуальне виховання, про культуру взаємин між чоловіком і жінкою. Він також сказав, що вводити якісь окремі дисципліни не дозволяють часові обмеження:

«У нас є ще хімія, біологія, фізика, математика, фізичне виховання, праця, образотворче мистецтво, спів… 30 годин у середньому на всі дисципліни, за кожну годину вчителі «б’ються» – багато всього не охопиш.  Тому є інтегровані освітні програми, інтегровані курси, які в рамках, наприклад, біології, основ здоров’я формують специфічні теми…», – пояснив Шкарлет.

Натомість на запитання щодо того, звідки є час на викладання християнської етики в школах, міністр відповідає:

«Ще раз наголошую: це основи етики, а не християнської етики. Щодо сексуального виховання – є основи здоров’я і біологія. Це ж не школа сексуальна якась. У рамках загальноосвітньої програми для всебічного розвитку є такий елемент».

Нагадаємо, що 1 липня чернівецькі депутати дозволили викладання християнської етики в школах.

Коментарі