Новини

В США створили додаток для швидкого розлучення

Розлучитися можна буде онлайн, за 99 долларів.

Unsplash

Платформа юридичних технологій Hello Divorce зібрала в США $2 млн початкового фінансування на додаток, який спростить парам розлучення. Процедура коштуватиме всього за $99. Про це пише The Independent.

Додаток створили адвокати з питань сімейного права, вони кажуть що з усіх пар, які починають процес розлучення, 95%, тобто переважна більшість,  доводять справу до кінця. Тільки 5% зберігають шлюб після реєстрації розлучення в суді.

Місія компанії Hello Divorce — пришвидшити неприємний процес розлучення.

За оцінками компанії,  щорічно в США відбувається в середньому 750 000 розлучень, а середня вартість розлучень може коштувати від 8 400 до 17 500 доларів США залежно від штату. Загалом компанія оцінює галузь розлучень у 50 доларів мільярдів щорічно.

«Та сама людина, яка розлучається, може до того ж виселятися, їй може загрожувати банкрутство. Є мільйон інших (життєвих) речей, над якими слід подумати  і спланувати», —  написала Ерін Левін, директорка компанії у Twitter.

Левін каже, що побачила у системі велику прогалину на користь використання технологій та фіксованих зборів і вирішила створити додаток. Директорка додає, що це допоможе надати парам більше свободи у питаннях розлучення та знизити рівень стресу, адже багато американців не можуть собі фінансово дозволити розлучення через судовий процес.

Коментарі