Новини, Офтоп

Сан-Марино — найменша країна в історії, яка виграла медаль на Олімпійських іграх

Бронзова призерка забезпечила Сан-Марино звання найменшої країни в історії, яка коли-небудь вигравала медаль на Олімпійських іграх. Населення держави становить усього 34 000 осіб.

CNN

Оригінальний матеріал CNN

Крихітна європейська країна, яка не має виходу до моря, Сан-Марино пережила тріумф у Токіо, коли стрільчиня Алессандра Періллі завоювала першу в історії олімпійську медаль у дисципліні «стендова стрільба».

Бронзова призерка забезпечила Сан-Марино звання найменшої країни в історії, яка коли-небудь вигравала медаль на Олімпійських іграх. Населення держави становить усього 34 000 осіб.

2012 року на Олімпійських іграх у Лондоні Періллі зайняла четверте місце.

«У фіналі, коли на стрільбу вийшла п’ята спортсменка, я подумала, що більше не хочу бути на четвертому місці, тому я повинна зробити все можливе, − розповіла Періллі журналістам. – Це перша медаль для мене і моєї країни. Наші люди, певно, сходять з розуму, плачуть. Не знаю, але, мабуть, саме це вони переживають зараз».

33-річна Періллі почала займатися стендовою стрільбою 2001 року. Із цим видом спорту її познайомив батько. Її сестра Аріанна Періллі також є стрільчинею. У стрільбі вона представляла Італію та Сан-Марино і виграла золото у своїй дисципліні на чемпіонаті Європи 2017 року в Азербайджані.

Згідно з профілем на вебсайті Олімпіади, Періллі вважає свою сестру однією зі своїх спортивних героїнь. Між 2013 і 2014 роками Алессандра зробила перерву у заняттях спортом на сім місяців — після того, як завагітніла.

«Ми пройшли весь цей шлях. Ми виграли медаль разом, як команда. По-перше, я б хотіла подякувати своєму тренеру Луці Ді Марі. Ми дійсно багато зробили разом. У нас були злети і падіння, але ми разом досягли успіху», — розповіла спортсменка.

 

Коментарі