Новини

Романчук завоював бронзу Олімпіади в запливі на 800 метрів

24-річний плавець не зміг повторити свій півфінальний результат, який став олімпійським рекордом.

Український плавець Михайло Романчук завоював «бронзу» на дистанції 800 м вільним стилем на Олімпіаді-2020 у Токіо. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Міністерство молоді та спорту.

«Михайло Романчук приносить Україні четверту бронзу на Олімпійських іграх – 2020! Михайло Романчук фінішував третім у фінальному запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем. Українець показав час 7.42,33.», — йдеться в повідомленні на сторінці відомства у Facebook.

Зазначають, що ще один українець, разом із Романчуком, кваліфікувався до вісімки кращих — Сергій Фролов у фіналі з часом 7.45,11 став шостим.

Михайло Романчук каже, що до цієї нагороди йшов 18 років.

«З 6 років, коли почав займатися плаванням та прийшов до свого тренера Петра Нагорного, разом із яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього нічого цього не було б», – пише НОК України.

Плавець додав, що це був надзвичайно складний і незвичний фінал. Адже сподівався покращити свій олімпійський рекорд, який встановив у півфіналі. Водночас радіє, що його так і не перевершили.

Нагадаємо, це вже четверта бронзова медаль для України на Олімпіаді. Раніше третє місце вдавалося зайняти дзюдоїстці Дар’ї Білодід, фехтувальникові Ігорю Рейзліну, а також Олені Костевич та Олегу Омельчуку у стрільбі з пневматичного пістолета.

Довідка

24-річний Михайло Романчук – український плавець родом із Рівного, кількаразовий чемпіон та призер чемпіонатів Європи і світу, який 2020 року встановив рекорд Європи на дистанції 800 м вільним стилем. На Олімпійських іграх у Токіо він ще побореться за нагороди на дистанції 1500 м вільним стилем, кваліфікаційні запливи заплановані на сьогодні, 29 липня.

Бронзова медаль Михайла Романчука стала першою олімпійською в плаванні для України за останні 17 років та восьмою в історії загалом.

 

Коментарі