Новини

У Токіо сьогодні відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХІІ Олімпійських ігор

Церемонія розпочнеться о 14.00 за київським часом і відбудеться на Національному стадіоні.

 

Фото: Shutterstock

23 липня у столиці Японії Токіо урочисто відкриють ХХХІІ Олімпійські ігри. Про це повідомляє «Укрінформ».

Більшість змагань відбудеться без глядачів і з порожніми трибунами.

У програмі ігор — 33 види спорту, в яких розіграють 339 комплектів нагород. Україну представляють ​​157  спортсменів, які виступають у 25 видах спорту.

Вперше в історії проведення Олімпіади країни-учасниці повинні мати одразу двох прапороносців – жінку та чоловіка. Це пов’язано з активною позицією Олімпійського комітету щодо відстоювання  гендерної рівности.

Прапор України на урочистій церемонії  нестимуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Також Олімпіада-2020 стане першими Олімпійськими іграми з досягнутим гендерним балансом, адже у ній беруть участь майже 49% жінок.

Додамо, що цього року Міжнародний олімпійський комітет уперше в історії вніс зміни у девіз Олімпіади, додавши до нього ще одне слово: «Швидше, вище, сильніше – разом».

Як кажуть у комітеті, цим девізом хочуть приділити особливу увагу солідарності і єдності.

Завершаться Олімпійські ігри 8 серпня.

ХХХІІ Олімпійські ігри мали відбутися минулого року, але через пандемію їх перенесли на 2021. При цьому вирішили залишити назву «Олімпіада-2020».

Раніше «Шпальта» писала, що єдина буковинка на Олімпійських іграх — лучниця Лідія Січенікова. Вона виступить 23 липня на відкритті Олімпіади.

Коментарі