Новини

У перший день 100 мільйонів: компанія Джеффа Безоса почала продаж квитків у космос

Цього року планують ще два запуски ракети «New Shepard».

Джефф Безос розповів, що його компанія «Blue Origin» продала квитки на майбутні туристичні польоти в космос на сотні мільйонів доларів. Компанія офіційно відкрила продаж квитків вранці 20 липня, перед відправленням Безоса в космос.

Про це пише Insider.

«Попит дуже-дуже високий. Тож ми збираємося продовжувати. З цією машиною (йдеться про корабель “New Shepard”) хочемо ще багато попрактикуватися», – каже мільярдер.

У червні на аукціоні компанії одне місце на кораблі «New Shepard» продали за 28 мільйонів доларів. Однак переможець не зміг полетіти, тому його місце зайняв Олівер Деймен — 18-річний хлопець із Нідерландів. Він став наймолодшою людиною, яка злітала в космос, та першим платним клієнтом «Blue Origin».

Спершу «Blue Origin» хоче відправити «New Shepard» у космос від 25 до 100 разів, як заявив Безос. Після того, як ракета зможе зробити 100 польотів, компанія підвищить свою мету.

«Нам потрібно буде побудувати більше прискорювачів, щоб літати частіше, і ми будемо робити це і працювати над іншими оперативними речами», – додає власник компанії.

Цьогоріч планують ще два запуски ракети.

Раніше ми писали, що Джефф Безос полетів у космос на ракеті власної компанії.

 

Коментарі