Офтоп

Композитор музики для церемоній Олімпійських ігор подав у відставку. У школі він знущався над дітьми

В соціальних мережах з’явилися частини інтерв’ю, яке він давав у 90-х роках одному з японських журналів і в якому розповідав, як у дитинстві знущався з однокласників. Оямада ображав дітей із синдромом Дауна і роздягав учнів.

Фото Getty Images

Оригінальний матеріал The New York Times

52-річний Кейго Оямада, який працює під сценічним ім’ям Корнеліус, повідомив, що подав заяву про відставку в оргкомітет Олімпійських ігор. Незабаром після цього в соціальних мережах з’явилися частини інтерв’ю, яке він давав у 90-х роках одному з японських журналів і в якому розповідав, як у дитинстві знущався з однокласників. Оямада ображав дітей із синдромом Дауна і роздягав учнів.

Коли тиск з боку громадськости посилився, і була створена петиція щодо його відставки, Оямада не став відмовчуватися та заявив, що цілком усвідомлював, що неправильно поводився з багатьма людьми у минулому, але незважаючи на це, прийняв пропозицію взяти участь у церемоніях відкриття і закриття Олімпійських ігор.

Минулого тижня у попередній заяві, опублікованій в Twitter, Оямада намагався виправдатися у відповідь на критику. Він сказав, що багато частин з опублікованих у пресі статей «відхиляються від істини». Але додав, що безсумнівно, його однокласники постраждали від його слів і поведінки.

«Мені дуже шкода, що своїми словами та вчинками я завдав болю своїм однокласникам та їхнім батькам. Я беру на себе всю відповідальність за те, що у шкільні роки кривдив інших замість того, щоб бути їхнім другом», − написав Оямада. Він також додав, що давно все обдумав і змінив свої погляди.

Організатори Олімпійських ігор у Токіо оприлюднили заяву, в якій повідомили, що прийняли його відставку. Хоча спочатку організатори сподівалися продовжити співпрацю з Оямадою, незважаючи на його неприйнятні дії.

«Оскільки він щиро вибачився, ми були готові дозволити пану Оямаді продовжити підготовку впродовж того часу, який залишився до церемонії. Однак згодом ми зрозуміли, що це рішення було помилковим, і вирішили прийняти його відставку», йдеться у заяві.

Урочиста церемонія відкриття Олімпійських ігор на новому стадіоні у Токіо відбудеться 23 липня. Вона буде не такою грандіозною, як планували раніше, через обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусу та відсутністю глядачів.

Коментарі