Новини

У єдиному розпліднику в Україні народилося дитинча зубра

У заказнику «Зубровиця» Сторожинецького держлісгоспу є 9 дорослих особин. Із них троє самців і 6 самок, а також є 4 молоді тварини.

У єдиному в Україні розпліднику європейського зубра, що у Чернівецькій області, нещодавно народилася маленька самка.
Про це пише «Укрінформ» із посиланням на районного мисливствознавця ДП «Сторожинецьке лісове господарство» Сергія Чистова.

Він зазначив, що самка зубра народилася трохи раніше. І потрібно було, щоб вона зміцніла, набралася сил. Тому її лише нещодавно взяли «на прихід», тобто почали обліковувати.

Новонароджену самку зубра назвали Муланою. Вона дуже активна, має гарний апетит і добре почувається у стаді.

«Дорослі зубри гарно прийняли її, і тепер вона разом із ними прогулюється заказником. Точно вирахувати, хто її матір, дуже важко, але припускаємо, що це одна із самок, яких завезли до нас 2018 року із Хмільницького держлісгоспу, що на Вінниччині», — каже мисливствознавець.

У заказнику «Зубровиця» Сторожинецького держлісгоспу є 9 дорослих особин. Із них троє самців і 6 самок, а також є 4 молоді тварини.

Самця і самку, які народилися на території розплідника три роки тому, цієї осени планують випускати у дику природу.

У заказнику очікують восени народження ще одного дитинча  самки зубра.

Довідка
Вольєр «Зубровиця» на території Банилівського лісництва збудували 2014 року з ініціативи та коштом ДП «Сторожинецький лісгосп». Це єдиний в Україні вольєр, де в напіввільних умовах, максимально наближених до дикої природи, живуть зубри, завезені з лісів Вінниччини, Миколаївського зоопарку та Львівщини.
Зубр європейський занесений до Червоної книги України, Європейського Червоного списку та належить до виду тварин, що перебувають на межі зникнення.

Коментарі