Новини

В Україні вперше стартував іспит зі знання української мови для майбутніх чиновників

Іспитова робота складатиметься з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

Romain Dancre, Unsplash

В Україні вперше чиновники та претенденти на громадянство складають іспит із державної мови. Про це повідомляє «Укрінформ».

Іспит почався вранці 19 липня, а реєстрація на нього стартувала 16 числа.

Відтак упродовж перших двох тижнів щодня у будні відбуватимуться три іспитові сесії.

Для перевірки робіт і встановлення рівня володіння державною мовою комісія має 15 календарних днів.

Сьогодні іспитові майданчики облаштовані у Києві, Чернігові, Полтаві, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Миколаєві, Рубіжному.

Із 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Отримати його можна за результатами спеціального іспиту.

Відповідає за іспити Національна комісія зі стандартів державної мови. Це визначили у законі «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Іспит складається з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

 

Коментарі