Новини

«Три мечі 2021»: в Україні почалися міжнародні війcькові навчання

У навчаннях беруть участь 1200 військовослужбовців з України, Польщі, Литви та США.

Фото Joel Rivera-Camacho, unsplash.com

Сьогодні, 19 липня, розпочалися міжнародні військові навчання «Три мечі 2021». Їх проводять на території Міжнародного центру миротворчости та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що на Львівщині.

Загалом у навчаннях братимуть участь понад 1200 військовослужбовців, 200 бойових машин із 4 країн: Литви, Польщі, України та Сполучених Штатів Америки. Навчання триватимуть до 30 липня, — повідомляє «Радіо Свобода».

Упродовж першого тижня військовослужбовці з Литви, Польщі та України визначатимуться з основними питаннями сценарію майбутнього навчання. А також розподілять обов’язки та сфери відповідальности країн-учасниць у контексті згаданих маневрів.

Військовослужбовці проводитимуть тут навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуть польоти на вертольотах армійської авіації. Під час занять на навчальних ділянках полігону залучатимуть бронетехніку.

Оскільки це одні з найбільших військових навчань, територію Яворівського полігону охороняють підрозділи Військової служби правопорядку Збройних сил України.

 «Три мечі 2021» вперше відбуваються на території України. Ці військові навчання скеровані на покращення і поглиблення партнерства і військової співпраці країн Люблінського трикутника: Польщі, Литви та України.

Учасникам бойових дій на сході України пропонують гранти на професійну освіту. Так, ветерани ОСС можуть отримати до 400 євро на курси з перекваліфікації, підвищення кваліфікації або навчання.

Коментарі