Новини

Американські кораблі залишили Чорне море після військових навчань

Чорне море назвали «критично важливим» водним шляхом для морської торгівлі і стабільности в Європі.

Фото novynarnia.com

Американський ракетний есмінець USS Ross і транспортно-десантний корабель USNS Yuma залишили Чорне море після участи у військових навчаннях.

Про це повідомляє сайт командування сил ВМС США в Європі, пише УНІАН.

USS Ross увійшов у Чорне море 26 червня, щоб узяти участь у міжнародних навчаннях «Сі Бриз» під керівництвом США й України і багатонаціональних навчаннях «Бриз» під керівництвом Болгарії.

«Сі Бриз» USS Ross разом із кораблями з України, Болгарії, Грузії, Італії, Румунії, Туреччини та Великої Британії під час навчань відпрацьовували маневри.

«Ми змогли продемонструвати нашу спільну прихильність безпеці Чорноморського регіону разом із нашими союзниками по НАТО і партнерами», — зазначив командувач есмінця Джон Д.Джон.

У командуванні сил ВМС США в Європі назвали Чорне море «критично важливим» водним шляхом для морської торгівлі і стабільности в Європі.

Також зазначають, що 8 липня USNS Yuma ввійшов у Чорне море для регулярних морських операцій у регіоні разом із союзниками і партнерами. Корабель зробив коротку зупинку в Батумі (Грузія), щоб зміцнити зв’язки між двома країнами і розширити мережу оперативної підтримки союзників і партнерів у Чорному морі.

Міжнародні навчання «Сі Бриз-2021»

Міжнародні навчання «Сі Бриз» тривали з 18 червня по 10 липня 2021 року. Вони були наймасштабнішим и за свою історію. Представники майже 30 країн узяли участь у навчаннях. А це до 5 тисяч осіб особового складу, 24 корабля, 40 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд.

Крім того, у навчаннях брали участь есмінець HMS Defender, фрегат HNLMS Evertsen F805 і американський ракетний есмінець USS Ross.

 

Коментарі