Новини

З 16 по 18 липня у Чернівцях працюватимуть чотири центри вакцинації

Препаратом Pfizer робитимуть корпоративні щеплення. Усіх інших вакцинуватимуть CoronaVac.

Фото Mufid Majnun, unsplash.com

У Чернівцях з 16 по 18 липня працюватимуть чотири центри масової вакцинації. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Вакцинуватимуть охочих буковинців у таких локаціях:

– центр «Юність Буковини»;

– автовокзал «Вест Буковина»;

– медпункт Калинівського ринку;

– ТЦ «Майдан».

Щеплюватимуть CoronaVac. Pfizer у центрах вакцинації Чернівців поки що не щеплюють. Але вакцина доступна для організованих колективів.

Відомо, що в Україні 17-18 липня очікують доставку 2 мільйон доз препарату Moderna.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшка. Препарат передадуть США в межах глобальної ініціативи COVAX.

За словами Ляшка, нова партія покликана збільшити темпи охоплення вакцинації, щоб виконати задекларовані 10 млн щеплень за 100 днів роботи.

Станом на 16 липня однією дозою вакцинували 17% дорослого населення України.

Вакцина від Moderna стала другою сертифікованою в ЄС вакциною проти COVID-19. У листопаді 2020-го її подали на реєстрацію в США.

Після завершення трьох етапів клінічних досліджень Moderna показала ефективність у майже 95%. Вона не потребує зберігання за наднизьких температур. Її можна транспортувати за приблизно -20°C (це температура звичайної морозильної камери). Препарат треба вводити двічі з проміжком у 28 днів.

Раніше повідомляли, що вакцина може забезпечити імунітет лише на три місяці. Згодом з’явилася інформація, що Moderna має забезпечити захист до декількох років.

Коментарі