Новини

Стрічка про українську гімнастку отримала нагороду на Каннському кінофестивалі

У фільмі Елі Граппа йдеться про українську гімнастку, що має зробити складний життєвий вибір, доки в її країні відбувається Євромайдан. 

кадр із фільму

Стрічка Елі Граппа «Ольга» отримала приз за найкращий сценарій ювілейного 60-го Каннського тижня критики.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

У рамках кінофестивалю відбулась світова прем’єра стрічки «Ольга», створеної у співвиробництві Швейцарії, Франції та України.

У фільмі Елі Граппа йдеться про українську гімнастку, що має зробити складний життєвий вибір, доки в її країні відбувається Євромайдан.

Стрічку зняли в Україні, продюсери – Максим Асадчий, Сашко Чубко. На прем’єрі була присутня головна акторка фільму – гімнастка з Луганська, вихованка Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного Анастасія Будяшкіна.

«Ми працювали над цим проєктом із нашими швейцарськими та французькими партнерами з 2017 року і щасливі, що результат виправдав вкладені зусилля. На Каннському кінофестивалі пролунав гімн України, глядачі плакали на кадрах із Революції гідности і приходили в український павільйон дякувати за фільм. Ми сподіваємося на всебічну державну підтримку прокату: ми розраховуємо на широкий реліз, адже це не лише яскравий фільм до річниці подій на Майдані, а й захоплива спортивна драма, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої хвилини», — прокоментував Асадчий.

В Україні фільм «Ольга» вийде у широкий кінотеатральний прокат у лютому 2022 року.

 

 

Коментарі