Новини

У Британії на дахах автобусних зупинок створюють притулки для бджіл

До кінця цього літа у Лестері повинні з’явитися 30 бджолиних зупинок.

Фото Clear Channel

 

Британське місто Лестер перетворює свої автобусні зупинки на зелені сади-запилювачі для бджіл. Так, їхні дахи оснащують сонячними батареями і для залучення комах висаджують на них польові квіти та рослини седуму.

Про це пише Clear Channel.

Живі дахи місцеві прозвали «Бджолиними автобусними зупинками». Таку ініціативу продовжать — мерія має на меті перетворити кожну зупинку. У такий спосіб Лестер хочуть зробити вуглецево нейтральним та біорізноманітним, а це лише один із багатьох кроків, які робить міська рада для реагування на надзвичайну ситуацію з кліматом.

 

«Приємно бачити, як у місті з’являються перші притулки для бджіл, які живуть на дахах Лестера. Ми вже маємо чудові відгуки людей, які так само, як і ми, раді бачити дружні до бджіл та метеликів автобусні зупинки», – сказав заступник міського голови Адам Кларк.

Фото Clear Channel

До кінця цього літа у місті повинні з’явитися 30 зелених притулків для бджіл. А в рамках нового 10-річного контракту між міською радою та рекламно-інфраструктурною компанією Clear Channel вони мають намір оновити всі 479 автобусних зупинок до кінця 2022 року.

Шлях до вуглецево нейтрального та адаптованого до клімату міста Лестер має стати до 2030 року.

 

Коментарі